Kiirkeedupott 5L, Pentola
5-liitrine roostevabast terasest kiirkeedupott. See pott on loodud kiireks ja tõhusaks toiduvalmistamiseks, pakkudes ühtlast kuumuse jaotust ja vastupidavust. Selle läbimõõt on 20 cm ja kõrgus 27 cm. Pott sobib kasutamiseks kõigil kuumutusplaatidel, sealhulgas gaasi-, elektri-, keraamilistel ja induktsioonplaatidel. Lisaks on see nõudepesumasinas pestav, mis muudab puhastamise lihtsaks.
KASUTUSJUHEND
Ärge jätke poti lähedusse lapsi, eakaid, kes ei ole iseseisvad või vähenenud psühhofüüsiliste võimetega inimesi. Ärge asetage potti kuumutatud ahju.
Liigutage kiirkeedupotti ülima ettevaatusega. Ärge puudutage kuumi pindu. Kasutage pannist haaramiseks käepidemeid ja nuppe ning vajadusel kasutage kaitsevahendeid (kindad, potihoidjad). Kiirkeetja vale kasutamine võib põhjustada põletusi. Enne kuumutamist veenduge, et pott oleks korralikult suletud. Ärge kunagi kasutage kiirkeedukat ilma vett lisamata, kuna see võib põhjustada tõsiseid kahjustusi. Kasutage sobivaid soojusallikaid vastavalt kasutusjuhendile ja pliidi suurusele. Enne kasutamist kontrollige, et ohutus- ja äravooluseadmed ei oleks takistatud. Kasuta koduseks kasutamiseks. Ärge kasutage seda muudel eesmärkidel, kui need, milleks see on ette nähtud. Tootja ei vastuta toote mittesihipärase kasutamise eest.
KIIRKEEDUPOTI OSAD
1. Õhutusventiil
2. Käepide
3. Surveventiil
4. Kaas
5.Kaane sild
6. Käepidemed
7.Sisekumm
8. Poti MAX tase
9. Käepide lukustusseade
KASUTAMINE
Täitke kiirkeetja umbes 2/3 ulatuses. Mugavuse huvides leiate sõna "MAX", mis näitab poti maksimaalset täiteastet. Kui küpsetate toite, mis võivad küpsetamise ajal ärge täitke potti rohkem kui poolenisti.
Poti sulgemiseks sisestage kaas, nagu joonisel näidatud, painutades seda potti umbes nelikümmend viis kraadi.
Kui kaas on sisestatud, pöörake käepidet, et pott hermeetiliselt sulgeda.
Enne küpsetamise alustamist veenduge, et klapp liigub rõnga abil üles-alla. Kontrollige, kas surveklapi hooba saab vabalt tõsta ja vabastada. Enne kasutamist jätke rõhuklapi hoob horisontaalasendisse.
Kontrollige, kas kaanel asuv käepideme lukustusseade (9) on langetatud. Kui pliit on rõhu all, tõuseb seade automaatselt üles ja mahub käepideme küljel olevasse auku. See lukk annab märku rõhust poti sees ja takistab kaane avanemist.
Asetage pott kõrgele kuumusele. Kui pliidi siserõhk saavutab maksimaalse rõhu, kostab surveklapp üha valjemat susisevat heli. Seejärel tõstke rõhuklapp vertikaalsesse asendisse, võimaldades aurul väljuda.
Arvutage nüüdsest retseptide küpsetusaega ja vähendage leek miinimumini.
Kui küpsetamine on lõppenud, eemaldage pott tulelt ja oodake, kuni aur rõhuklapist täielikult väljub. Kui aur saab täielikult välja, langeb käepideme lukustusseade automaatselt alla, võimaldades kaant käsitsi avada.POTI PUHASTAMINE
Poti põhjalik puhastamine tagab, et see kestab kauem. Seest puhastamiseks kasutage mis tahes tüüpi pesuvahendeid, samas kui välispinna puhastamiseks ei soovitata kasutada kõvasid käsnasid. Tugevate plekkide eemaldamiseks kasutage sidrunit või äädikat. Enne kasutamist pesta. Peske kaant veega, ärge kunagi pange nõudepesumasinasse. Ärge puudutage kuumi metallosi. Puhastage surve- ja õhutusventiilid põhjalikult. Kui olete puhastamise lõpetanud, pange pott kuivama.
SOOVITUSED
1.Lugege seda juhendit
2. Ärge puudutage poti kaant, kui see on pliidil.
3. Kasutage potti ettevaatlikult, kui läheduses on lapsi
4.Ärge pange kiirkeedupotti ahju
5. Olge potiga ettevaatlik, kui sees on vedelikku.
6.Ärge kasutage kiirkeedukat tühjana
7. Ärge ületage poti "MAX" taset
8. Enne kasutamist kontrollige, kas klapid töötavad korralikult.
9. Ärge avage kaant enne, kui rõhk on potist täielikult vabanenud.
10. Ärge kunagi proovige avamist jõuga sundida, kui käepideme lukustusseade on üles tõstetud.
KÜSIMUSED JA VASTUSED
Probleem: pott ei saavuta survet.
Lahendus: pliidiplaadi kuumus ei ole piisavalt kõrge või potis pole piisavalt vedelikku või võib klapp olla määrdunud ja seetõttu ummistunud või kaas ei ole hermeetiliselt suletud.
Probleem: kaanest tuleb auru välja.
Lahendus: kate võib olla kahjustatud, asendage see.
Probleem: hakkasin küpsetama ja mõistsin, et ma ei pannud vett, mida ma peaksin tegema?
Lahendus: Keera kuumus kohe maha ja oota, kuni rõhk potis langeb nulli, seejärel ava ettevaatlikult, lisa vedelik ja jätka küpsetamist.
KÜPSETUSAJAD
LIHA
Veised 45-50 min
Lambaliha 20-25 min
Kana 20-25 min
KÖÖGIVILJAD
Oad 20-25 min
Baklažaanid 10-15 min
Lillkapsas 10-15 min